Og eksperimentere er vel et overdrevet ord, for det er faktisk ret så let at røre en mayonnaise sammen. Og så smager det jo 100 gange bedre!
Du skal bruge:
- Past. æggeblommer
- Smagsneutral olie (jeg brugte solsikke)
- En form for eddike (jeg brugte hvidvinseddike)
- Citronsaft
- Salt/peber
Det er egentlig bare at ploppe det sammen, og smage sig sammen. Men, jeg brugte tre æggeblommer, ca. 2 tsk eddike, lidt citron og lidt salt og peber samt uanede mængder af olie.
Start med at pisk æggeblommer, citron, eddike, salt og peber sammen. Når det er rørt sammen, skal man ganske forsigtig starte med at hælde LIDT olie i, og vi taler om lidt, og under konstant omrøring. Hvis der kommer for meget i risikerer den at skille. Når man kan se, at det hele binder sammen kan man komme lidt mere olie i, og sådan fortsætter det. Jo mere man efterhånden kommer i, jo mere kan det også klare af gangen. Men man bliver faktisk ved med at komme , under kraftig omrøring, indtil man får den ønskede tykkelse!
Jeg brugte en røremaskine, men det kan sagtens gøres med både håndkraft og en blender.
Efterfølgende blev den videreudviklet til Aioli, som er virkelig lækkert, og kan anbefales til mange ting. Vi brugte den til lidt brød og pålæg samt som dip til grissini.
Det eneste man skal gøre for at få Aioli er at tilsætte finthakket hvidløg:-)
beefysauce digger majo!!!!!!
SvarSlet