En af de ting jeg holder meget af, og som ofte står på menuen hjemme hos os er chili con carne. Nogle vil måske sige, at det er en vinterret - jeg synes, den kan spises hele året.
Jeg kan få rigtig meget mad ud af 500 gram oksekød, så der er til to personer i et par dage.
- En stor gryde
- 500 g. oksekød
- 1 stort løg
- 2 ds. flåede tomater
- 2 ds. bønner
- 1 ds. majs
- salt/peber
- Chili efter smag
- Cayennepeber efter smag
- Spidskommen
- 2-3 tsk paprika
Jeg er stadig stor tilhænger af cayennepeber, men har nu også opdaget et nyt vidundermiddel, som kan bruges i alt: Sød chilisauce, som nok kan købes i de fleste supermarkeder. Det er fantastisk, og jeg smider det i alle gryderetter, wok og kødsaucer.
Anyway, start med at svits løg og brune kødet. Paprika og friskhakket chili tilsættes, hvis man vil have det i. Når det er gjort kommes tomater, bønner og majs i. Så let er det faktisk. Nu skal det smages til med salt, peber, cayennepeber og hvad der nu ellers er. Det koges op, og jeg plejer, at lade stå og simre i en 20 min.
Server med ris den ene dag, og til tortilla den næste!
HUSK: Rigeligt med creme fraiche ovenpå - det sætte prikken over i'et!!
Enjoy!
Billede kommer senere!
Ingen kommentarer:
Send en kommentar