torsdag den 10. februar 2011

Spaghetti Carbonara

Det er nok denne pastaret jeg elsker højst. Jeg får det sjældent, nok mest pga. af det høje indhold af fløde!
Men godt smager det jo, og meget enkelt er det faktisk at lave!

Jeg har lige været en uge på Tenerife, hvor jeg fik retten serveret en aften, og der besluttede jeg, at det skulle være årets første ret på bloggen.

Til fire portion skal der bruges

Spaghetti (jeg brugte fuldkorns)
1 pk. Bacon
2-3 dl. Fløde (38%)
Parmasanost (jeg brugte ca. en halv pk af den lidt billigere grana, hvilket også smager udmærket)
4 Æg

Kog spaghettien og steg baconen. Imens spaghettien koger, piskes æg, fløde og revet ost sammen. 
Når spaghettien er kogt, hældes vandet alt vandet fra og den sammenpiskede masse hældes sammen med baconen over i gryden, hvor den skal jævnes under omrøring, det tager et par minutter.

Denne udgave er lidt fed, men jeg har smagt andre, som man stort set kun kunne spise et par mundfulde af, og så blev det for meget, hvilket jeg synes er synd. Jeg kan spise én portion af denne ret. Prøv dig frem.

Man kan tilføje denne ret meget. Her er det kun med bacon, men både svampe og kylling er også godt. Også her er der plads til eksperimenter.

Det skal siges, at når jeg laver mad, laver det tit på 'slum' fordi jeg ikke ejer en køkkenvægt.

 
Selve retten ser jo ikke voldsom flot ud, men det smager godt


På min føromtalte ferie til Tenerife havde jeg hver aften planer om, at tage billede af min ret, inden jeg rørte den. Jeg glemte den hver gang!! Så mine madbilleder, ser ikke særlig velanrettede ud, men det er så fordi, at jeg har spist en del af den først.
Det gjaldt også da jeg fik Spaghetti Cabonara

Den spanske version

Ingen kommentarer:

Send en kommentar