Til cirka 25 stk skal du bruge.
- Ca. 500 g. ren rå marcipan
- 150 g. past. æggehvider
- 100 g. vand
- 300 g. sukker
- 400 g. chokolade
- Evt. kokosmel
Skær marcipanen i skiver, og læg dem på en bradepande. Når de er skåret i skiver skal de bages i ovnen på 180 grader i 6-7 minutter.
Mens bundene bager, skal guffes kreeres. Smelt sukker og vand i en gryde og kog op. Det skal koge et par minutter. Imens det smelter skal æggehviderne piskes. Pisk ved mellem hastighed i omk. 5 minutter. Bland sukkerlagen sammen med æggehviderne og pisk igen i ca. 5-6 minutter, indtil det ligner rigtig guf.
Når bundene er bagt, skal de lige køle lidt af. Når det er gjort skal guffen på. Kom guffen i en sprøjtepose, og sprøjt guffen ud på bundene.
Hvis man ikke har en sprøjtepose, kan en frysepose også bruges. Klip et lille hul i det ene hjørne.
Når guffen er kommet på bundene, skal de i ovnen og bage på 180 grader i ca. 5 minutter. Det gør, at guffen bliver lidt mere fast, så chokoladen bedre kan sætte sig.
Når de er bagt, skal de køle godt af, så chokoladen kan pensles på. Smelt chokoladen. Som jeg før har skrevet gider jeg ikke bruge vandbad, da det altid ender med, at der er vand over det hele. Sæt en gryde på det laveste blus, og lad chokoladen smelte langsomt - rør lidt rundt undervejs.
Når de er kølet af, skal den smeltede chokolade pensles på - det tager lidt tid, men det er det værd. Lige efter de er blevet penslet, kan man strø kokosmel eller andet drys henover. Kun fantastien sætter grænser. God fornøjelse!
PS. Hvis man ønsker eks. mokka eller lakridsflødeboller, så er det bare at kommer lidt kaffe eller salmiakpulver i guffen.
De ligner måske ikke liige dem fra Frellsens. Men de smager mindst ligeså godt - om end ikke bedre. Måske fordi, man selv har lavet dem!!
![]() |
Uden kokos... |
![]() |
...og med. |
![]() |
Flødeboller med blomsterkrymmel ude til højre - til nevøerne og niecerne juleaften |
Ingen kommentarer:
Send en kommentar