Sidste søndag var vi nået halvvejs igennem dagene indtil juleaften. Min roomie og jeg besluttede os, at vi skulle lave julekonfekt, hvis vi fik lavet en opgave færdig indenfor et bestemt tidspunkt. Vi nåede det og købte på vejen hjem fra uni, stort ind af marcipan, nougaT, chokolade og andet godt. Hjemme blev der fyret op for julemusikken og så var det bare igang.
Jeg koncentrerede mig om nogle marcipankugler med nougat indeni og vendt i smeltet chokolade. Vi kan jo helt enkelt kalde dem for kokos-konfekt-kugler (dejlig fyndigt)
- Marcipan
- Nougat
- Smelte chokolade
- Kokosmel
Det hele er sådan set meget enkelt. Skær marcipanen i nogle skiver, ikke for tynde og ikke for tykke... Rul dem runde og giv dem et tryk med tommelfingeren, så de bliver lidt flade. Nu skal den nougat (som du jo også har skåret i nogle stykker) Læg nougat'en i midten og luk til med marcipanen, så det atter bliver til en kugle.
Smelt chokoladen. Der er mange, som siger, at det skal gøres over vandbad. Det gider jeg personligt ikke, da jeg altid ender med, at al chokoladen sejler i vand.
Jeg sætter en gryde på det laveste, og så smelter chokoladen ligeså stille. Rør lidt i det undervejs. Når chokoladen er smeltet putter man bare marcipan-kuglerne ned i gryden og brug en ske til at vende dem, så de bliver dækket med chokolade. Læg dem på et fad og drys evt. lidt kokosmel over, inden chokoladen størkner.
Billeder kommer senere.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar