tirsdag den 25. september 2012

Mors flødekartofler

Hvis den skal stå på lidt lækkert lørdagsmad, så er min mors flødekartofler en sikker vinder. Jeg er normalt ikke til flødekartofler - mest af alt fordi jeg ikke så meget er til alt det fløde...

Men min mor har lige så længe jeg kan huske undladt at bruge fløde i hendes version. I stedet bruger hun monaysauce. Det er åndssvagt nemt og det smager himmelsk!

- 1 kg. kartofler
- 1 monaysauce
- Muskatnød
- salt/peber

Skræl alle kartofler og læg dem i et smurt ildfast fad. Henover dem hældes morneysaucen - hvor meget man vil bruge er en smagssag. Jeg plejer som regel kun at bruge en pakke, men det hænder at der ryger halvanden i. Man skal prøve sig frem, og se hvad man bedst kan lide.

Hen over kartoflerne rives muskatnød - og det smager bare bedre med friskrevet muskatnød i stedet for stødt. Slut af med lidt salt og peber.

Hele herligheden sættes i ovnen på 200-220 grader i cirka en time.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar