søndag den 11. december 2011

Havregrynskugler

Når det er jul, så skal man også have havregrynskugler - det har jeg været med til at lave lige siden jeg kunne trille en konfektkugle. Der findes mange forskellige opskrifter. MEN, min mors er nu den bedste:

- 250 g. smør
- 350 g. havregryn
- 100 g. kakao
- 400 g. sukker
- 8 spsk stærk (kold) kaffe (smid den i fryseren i nogle minutter, hvis den er for varm)
- 4 tsk mandelaroma (mandelessens)

Jeg kom desuden en spsk Stroh rom i 1/3 af dejen. Det var et ganske udemærket resultat.

Alle ingredienserne skal bare røres sammen, så det bliver til en stor klump. Det er en god idé at skære smørret ud i små klumper, det gør det lettere. Og kom kaffen i lidt af gangen.

Når det er samlet, trilles det til små kugler som pyntes. Og her sætter kun fantasien grænser. Jeg vendte mine i kokosmel, men man kan også bruge krymmel i alverdens farver, eller dyppe dem i smeltet chokolade.

Når de er trillet sættes de på køl. Så bliver de mere faste, men jeg synes faktisk at de er bedst, når de er helt friske og bløde, men desværre kan de ikke holde sig sådan.

OG når man laver havregrynskugler, så skal man høre musikken fra Nissebanden i Grønland... !


Ingen kommentarer:

Send en kommentar