Røde er de mest almindelige. Normalt er det Beauvais, der sylter dem for mig, men det er sikkert billigere at gøre det selv, og så er det jo også lidt sjovere.
Først skal du sikre dig, at du har nogle sylteglas eller nogle, der i hvert fald er nogenlunde lufttætte. De kan købes i mange afskygninger. Jeg købte mine i IKEA til 15 kr. stykket.
- 1 kg. rødbeder
- Knap 1 liter lagereddike
- ca. 450 g. sukker
- Salt
- Flydende atamon (konserveringsmiddel)
Vask rødbederne grundigt og kog dem i rigeligt saltet vand. Du skal ikke skære dem over, eller skære enderne af, så ryger noget af saften og smagen ud. De skal koge til de er møre. Mine rødbeder var små i det, og de fik ca. 45 min.
Når de er kogte sættes de under koldt rindende vand. Dette skulle eftersigende give dem et chock, og det får porrerne til at trække sig sammen.
Nu skal de flås, og det havde jeg ikke meget erfaring med, men det viste sig, at når man skar enderne af, så kunne man let gnide skindet af. Derefter skal de skæres i skiver, hvilket giver både skærebræt, køkkenbord samt hænder og tøj en smuk, smuk farve...
Eddike og sukker koges op i en gryde. Rødbederne skæres i skiver, og kommer i sukker-eddikelagen, og det hele koges op igen. Derefter skal der tilsættes Atamon, så det kan holde sig. Inden det tilsættes skal rødbederne lige stå i omk. 1 min., atamon mister nemlig virkningen ved 100 grader. Der tilsættes 1 tsk. atamon, og rør evt. lige lidt rundt.
Når det er gjort kommes de på sylteglas (som skal være skoldet og atamonskyllet) og de skal lukkes relativt hurtigt.
Rødbederne burde være spiseklar efter et par dage
Videoen var lidt improviseret, derfor lidt lang og rystet.
Dejligt og forfriskende med denne kombination af traditionel rødbedesyltning og elegant multimedieproduktion. Tak for endu et dejligt indlæg.
SvarSlet