lørdag den 9. oktober 2010

Gode fødselsdagsboller

Jeg har endnu ikke lært, at lave rigtig gode grovboller. Så da der stod fødselsdags morgenbord på programmet, besluttede jeg mig for, at overgive mig til de hvide boller. De smager jo nu engang bedst.

Vi kan også kalde dem for "Isabellas fødselsdagsboller" :-)

Til ca. 15 stk (afhængigt af, hvor store man laver dem)

- 4 æg
- 50 g. gær
- 500 g. hvedemel
- 125 g. smør
- 2 spsk sukker
- 1 knsp. salt
- 1 lille kop mælk
- 2 tsk kardemomme (hvis man ønsker det)

Jeg havde mange æg, og kom derfor nogle ekstra i, da æg altid er godt i boller. Derfor brugte jeg også mere mel, men resultatet blev glimrende og boller meget flotte. Disse boller skal ikke hæve så lang tid. Kun 15 min. - selvfølgelig må de meget gerne hæve længere, hvis man ønsker mere luftige boller. Jeg lod mine hæve i 15 min. på pladen, og resultatet var nogle ganske pæne og luftige boller.

Start med at lun smør sammen med mælken. Den skal være fingerspidslun. Pisk æg sammen med gær. Kom derefter den lune smør-mælk i sammen med salt, kardemomme og sukker. Melet kommes i lidt efter lidt. Dejen må gerne være lidt klistret.

Tænd for ovnen på 200 grader.

Nu formes bollerne og lægges på en plade. De skal hæve min. 15 min. tildækket et lunt sted.

Når de har hævet skal de pensles med et pisket æg. De sættes i ovnen i 15 min.

Velbekomme

Isabellas fødselsdagsboller

2 kommentarer:

  1. Jeg ved ikke, om jeg har levet under en sten i min karriere som homo sapiens, men det er relativt nyt for mig at proppe æg i boller. Men nu gør jeg det hele tiden, for nøj, det er en god ide.
    Jeg har en fremragende opskrift på speltbollet (med æg) som du godt kan få snitterne i, hvis du spørger pænt :)
    Happy day
    Benita :p

    SvarSlet