onsdag den 6. oktober 2010

Blomkål - så bruger du blenderen....

Onsdag står på blomkålssuppe.


Det er billigt, nemt og så smager det skøønt!
Man kan også gøre suppen relativ sund - hvis man bare undlader det bedste i den - nemlig fløden og bacon.

Til 3-4 portioner:

1 blomkål
1 bdt. Persille
10 store Champignon
1 pk. Bacon
1/4 l. Fløde (Maizena kan også sagtens bruges)
Salt/peber/olie efter smag og behag


Blomkålen koges i én liter vand i omk. 15 min. Imens det koger hakker man champignon og persille, og svitser det på en pande. Når det er gjort, så er der cirka gået et kvarter og blomkålen er parat til at blive blendet.

(Tænd her for ovnen, hvis du skal have brød til!!)

Blomkålen smides i blenderen sammen med vandet. Hvis du vælger at bruge alt vandet, bliver suppen lidt tynd. Brug omkring 8-9 dl. Men det er jo en smagssag, hvor tynd/tyk den skal være. Herligheden blendes, og der kommes lidt olie samt salt og peber i efter smag. Der blendes igen (bare så det lige bliver rørt rundt.)

Når det er blendet hældes suppen over i gryden igen, hvori champignoner og persille også kommes i, og her kommes fløden også i. Nu skal det bare koges op. Bacon steges nu også på panden.

TIP: HVIS suppen efter din mening er blevet for tynd, så kan Maizenas lyse jævner redde maden.

Lidt billeder fra aftenens middag:

Der hakkes...

Der koges...
Der blendes...

Blomkålssuppe med champignon, persille og bacon

FOTO: Signe Haahr Pedersen & Stine Greve
              

Ingen kommentarer:

Send en kommentar